Balkanova - Contrabas

Vocal + Contrabas

Arjan Haakshorst a.k.a. Ari

Vanuit 100% passie voor muziek dompelt Ari je onder in zijn muzikale golven. Zijn hartslag verrast en neemt je mee. Als muzikant en MC verlegt hij voortdurend zijn grenzen, op zoek naar nieuwe geluiden en dynamieken. Een autodidact met liefde voor lage tonen. Excentriek op de contrabas.

Zijn muzikale reis voert hem langs vooruitstrevende muziek uit alle windstreken. Zo ontdekte hij dat de up-tempo feestmuziek uit de Balkan hem de gelegenheid biedt om alle eerdergenoemde aspecten binnen één stijl te verenigen.

Balkanova - Accordeon

Accordeon

Maike Weening / Manus

Begon op haar achtste jaar met accordeon lessen bij de muziekschool in Doetinchem. Accordeon was voor haar 'het' instrument, het geluid en vooral ook het gevoel dat je daarmee teweeg kon brengen, dat wilde ze leren.

Nadat ze de accordeon onder de knie had, maakte ze een overstap naar toetsen en later nog de basgitaar. Hiermee speelde ze in verschillende rockbandjes. Maar oude liefde roest niet en sinds een aantal jaar is het alleen nog de accordeon die klinkt.In het dagelijks leven maakt Maike theater in allerlei vormen, zoals straattheater, toneel en muzikaal cabaret. Hierbij wordt ook vaak de accordeon gebruikt, zoals bij Duo Nootmuskaat.

Balkanova is voor Maike de band waar ze haar enthousiasme en positieve energie volledig in kwijt kan.

Balkanova - Gitaar

Gitaar

Bram Bokken of Helga te Bookbird

In 2003 behaalt Bram zijn Bachelor degree en in 2005 zijn Master Degree aan het Artez Conservatorium in Arnhem.

Op het Conservatorium krijgt Bram oa les van Scott Henderson, Mike Kenneally en David Fiucynski. Daarnaast neemt hij privé lessen bij Richard Hallebeek.

Naast gitaarlessen krijgt Bram les in opnametechniek en arrangeren.

Vanaf 2005 is Bram actief in de muziekscene en heeft in binnen- en buitenland met verschillende artiesten het podium gedeeld waaronder Waylon, Nikki, State, Maame Joses, Backcorner Boogie Band en Hansen Tomas en Balkanova Orchestra.

 

Balkanova - Drums

Drums

Menno Vreeman

De zegen van buitenaf opgroeien is dat de buren geen last hebben van je herrie. Dus zat Menno vanaf zijn tiende jaar  urenlang in de schuur achter zijn drumstel. Keihard meeraggen met zijn favoriete punk-, ska-, emo- en rocknummers. En dan het liefst op standje machinegeweer met rondzwiepende haren. 

Later veranderde dat. Tijdens de studie natuurkunde ontmoete hij mede-nerds met wie hij allemaal gekke muzikale experimenten kon doen. Rare maatsoorten, niet te beschrijven akkoorden en mathematisch gegenereerde melodieën. Kortom: Jazzzzzzz met een heleboel extra z’en. 

De passie voor muziek gaat verder dan spelen en luisteren. Als student had hij geen geld voor allerlei instrumenten, dus moest hij maar terug de schuur in om ze zelf te maken. Zo staat hij op het podium met een zelf volledig aangepast en gebouwd drumstel, en speelt hij thuis op zelfgemaakte gitaren. 

Nu is Balkanova Orchestra aan de beurt. De snelle, swingende melodieën zijn perfect op lekker op los te gaan. Want: “Geen optreden is compleet zonder goede show”.

 

 

Balkanova - Trompet

Trompet

Erwin Boonk

Studeerde af als trompettist aan het Twents Conservatorium en als dirigent aan het Arnhems Conservatorium. Als dirigent leidt hij het harmonieorkest Concordia Noordijk en het smartlappenkoor Tranen met Tuiten uit Neede.

Verder schrijft hij arrangementen voor verschillende orkesten, speelt hij als free-lance trompettist, maar ook als lead trompettist in Big Band Almelo (www.bigbandalmelo.nl) en als trompettist bij Balkanova.

Balkanova - Bariton- en sopraansax

Sopraansax

Jaap Hilverda / Jacob

Speelt op sopraan- en baritonsax en gebruikt zijn stem. Op zijn 9e gestart met een altsax, later via diverse soul/funk en fusion bandjes nu bij de balkan beats aangekomen. Inmiddels wat ouder en wijzer en drukker, maar niet minder gek op muziek maken: een nieuwe uitdaging is altijd welkom. Naast muzikant ook nog eens leraar, (beroeps)vader, ondernemer.